Members' guide · Налаштування й безпека

Вихід або видалення облікового запису

Вийдіть на цьому телефоні або видаліть обліковий запис назавжди, а також що відбувається з вашими бобами.

Два варіанти

Відкрийте Налаштування та внизу торкніться Видалення акаунта та вихід. Ви можете вибрати:

Відлучаєтеся на якийсь час? Можливо, вам підійде Режим відпустки. Див. розділ «Відпустка».

Вихід із цього телефону

У вебдодатку торкніться Вийти (лише з цього пристрою), а потім — Підтвердити вихід. Вводити WIPE та проходити екран блокування не потрібно.

Ваш обліковий запис і всі збережені вами спільноти буде видалено з цього телефону. Так само буде видалено посилання на Instagram або TikTok, створені для ваших каналів, і категорії, які ви позначили зірочкою в розділі Для вас. У додатку на телефоні ваша спільнота зберігає ці категорії разом із вашим обліковим записом, тому вони повернуться разом із вами. Ваш список заблокованих залишається на телефоні, збережений для вашого акаунта: поверніться з тим самим обліковим записом, і ваші блокування залишаться. Інший обліковий запис на цьому телефоні їх не отримає. У вебдодатку ваша спільнота зберігає ваші блокування разом із вашим обліковим записом: увійдіть знову в будь-якому браузері, і вони повернуться. На комп'ютері жодних відомостей про них не залишається. Без своїх 12 слів ви не зможете повернутися. Спочатку перевірте, чи є вони у вас.

На телефоні, відновленому через обліковий запис для входу, 12 слів може не бути. У Налаштуваннях про це повідомляється. У такому разі без прив'язаного акаунта для входу ви не зможете повернутися. Додаток попередить про це перед виходом, а кнопка Спочатку перевірте захист акаунта переведе вас до відповідного розділу. Якщо ви маєте записані слова, спочатку додайте їх на телефон (див. розділ «Ваші 12 слів»).

Видалення облікового запису

У вебдодатку введіть DELETE або своє ім'я та торкніться Остаточно видалити акаунт. Кроку з екраном блокування тут немає.

Цю дію неможливо скасувати навіть за допомогою ваших 12 слів.

Якщо ви керуєте сервером своєї спільноти й є його єдиним власником, ви не зможете видалити свій обліковий запис, доки не з'явиться інший власник.

Що зберігається деякий час

Сервер вашої спільноти видаляє все вищезазначене одразу. Він також вилучає ваше ім'я та ключ зі свого журналу. Деякі копії зберігаються деякий час:

Що залишається на цьому телефоні

Вебдодаток зберігає ваш ключ у браузері для вебадреси кожної спільноти, і видалення прибирає його лише для цієї вебадреси. Додаток на телефоні та вебадреси інших спільнот зберігають власну копію. Якщо ви налаштували вебдодаток на іншу спільноту в меню Розширені / Підсистема, і спільнота з цією вебадресою все ще містить ваш акаунт, ключ зберігається, а вебдодаток повертається до цієї спільноти. Якщо додаток на телефоні розмістив копію вашого ключа в сховищі ключів BeanPool, видалення у вебдодатку її не видаляє: спочатку видаліть її в додатку на телефоні за допомогою кнопки Від'єднати в меню Захист облікового запису.

Якщо спільнота вас не розпізнає

Коли спільнота, на яку налаштовано телефон, не має вас серед учасників, додаток з'ясовує її тип і показує одне з таких повідомлень:

Дія Підключитися знову та вибір однієї з ваших спільнот спочатку надсилають запит до цієї спільноти. Телефон перемикається, лише якщо ви є її учасником (або вирішили відвідати її як гість). Якщо ні, нічого не змінюється: телефон залишається в тій самій спільноті, список ваших спільнот не змінюється, а додаток показує сторінку цієї спільноти з повідомленням про те, що телефон залишився на місці й нічого змінено не було.

Якщо інша спільнота на цьому телефоні все ще містить ваш акаунт або до неї не вдається достукатися, додаток запропонує її для перемикання та збереже ваш ключ. Натискання Видалити цей обліковий запис із цього телефону спочатку надсилає запит іншим вашим спільнотам. Видалення відбувається лише тоді, коли жодна з них більше не містить вашого акаунта.

Якщо ваша спільнота вилучила вас

Коли спільнота вилучає учасника, вона зберігає його профіль, щоб голосування могло його повернути. Ви все одно можете видалити свій обліковий запис. У додатку на телефоні сторінка з повідомленням про закриття акаунта містить кнопку Видалити мій акаунт у (назва спільноти), яка відкриває пункт Остаточно видалити акаунт у Налаштуваннях: виконайте кроки, описані вище. Після цього:

The same guide is in the BeanPool app, and works there without a connection: open Settings, then "Help & how it works" under BeanPool. Every other rule, guide and manual is in the Help Centre. Guide version 3.